martes, 31 de enero de 2017

Southampton

Amb la finalitat de millorar la nostra tasca educativa, europeitzar el centre, compartir la nostra cultura i aprendre dels països que ens envolten, el nostre centre participa en un Erasmus+.

Gràcies a aquest programa, vaig tindre l'oportunitat de viatjar a la ciutat anglesa de Southampton entre el 9 i 16 d'octubre de 2016 per a realitzar un curs i unes jornades relacionades amb les pràctiques directives i d'inspecció educativa en diferents països europeus.

Southampton és una ciutat del sud d'Anglaterra, es troba a uns 110 km al sud-est de Londres i és un dels ports més importants del país. Allí podem trobar la base d'operacions de moltes companyies marítimes com ara la Cunard. Aquest port és igualment conegut ja que des d'ell van eixir vaixells tan coneguts com el “Mayflower”, nau que va dur als primer peregrins britànics al nou món, o el malaurat Titanic.









A causa de la seua estratègica situació, el seu nucli antic va ser pràcticament destruït pels alemanysa la segona guerra mundial. En aquest període, importants fàbriques de material bèl·lic es trobaven situades a les rodalies de la ciutat i allí es fabricaren molts dels coneguts avions caça “spitfire”.


A la ciutat es troba el “Solent Sky museum” on es poden veure models aeronàutics des de la segona guerra mundial fins al nostres dies. Entre
ells el “supermarine spitfire”.


Al llarg de la setmana vaig tindre l'oportunitat de conéixer gent de França, Itàlia, Romania, Anglaterra, Portugal, Txèquia i Polònia. Tots els participants pertanyíem o bé a equips directius de centres tant d'educació primària com secundària o als cossos d'inspecció.


Els intercanvis culturals i la posada en comú dels diferents sistemes educatius, així com diferents vessants i pràctiques educatives van ser molt enriquidores i productives.
Érem només dos espanyols en tot el grup, una companya de Jaén i jo. Això va fer que l'altre objectiu, el de practicar i millorar el nostre nivell d'anglés també es beneficiara.
He de dir que l'equip espanyol va funcionar de meravella, fent un gran treball i una gran amistat.


  
Vull acabar valorant molt positivament aquest programa, és una gran inversió de temps i de diners per a millorar el servei que el nostre centre oferta a la societat que ens envolta.


José Miguel Bañuls Cervera
(Director de l'IES ALCALANS)

1 comentario:

  1. Involucrar no sols al professorat i al alumnat sino també al equip directiu en qualsevol iniciativa de centre és, des del meu punt de vista, la clau del ensenyament.

    ResponderEliminar